Seksueel Misbruik

diamond, colour, jewels-5366797.jpg
HOOP...GENEZING & HULP

Genezing van seksueel misbruik is mogelijk. Het proces is niet gemakkelijk. Maar elke dag van vooruitgang leidt je naar transformatie en genezing. Ik weet dit uit eigen ervaring. Ik heb geworsteld met mijn verleden van seksueel misbruik en ben erin geslaagd het genezingsproces met moed en overwinning te doorlopen. Nu leer ik anderen hetzelfde te doen en het leven volledig en vreugdevol te omarmen.

Naast mijn ervaring en professionele vaardigheden, bezit ik de drie volgende kwaliteiten die nodig zijn om een volwassen cliënt die seksueel misbruikt is goed te kunnen helpen:
– Kennis van de langetermijneffecten van seksueel misbruik
– Moed om het onderwerp aan te snijden
– In staat zijn om over seksualiteit te praten zonder taboes

spring, outdoors, flowers-7181766.jpg
SEKSUEEL MISBRUIK EN DE LANGE TERMIJNGEVOLGEN

Seksueel misbruik kan elk aspect van het volwassen leven beïnvloeden o.a: relaties, seksualiteit en carrière. Veel individuen die seksueel misbruik hebben meegemaakt, hebben aanzienlijke problemen met autoriteit, onderwijs en meer.

De langetermijneffecten op de geestelijke gezondheid van seksueel misbruik kunnen zijn:

• Posttraumatische stressstoornis (PTSS)
• Suïcidale gedachten of pogingen tot zelfmoord
• Ernstige stress
• Angst
• Depressie
• Verslavings problematiek
• Verhoogd risico op ongeplande zwangerschap of seksueel overdraagbare aandoeningen

Slachtoffers van seksueel misbruik ervaren vaak verschillende uitdagingen. Het raakt alles. De vertrouwensbreuk en het verlies van onschuld kunnen aanzienlijke gevolgen hebben.

Maar er is hoop…

GESPECIALISEERDE BEGELEIDING NA SEKSUEEL MISBRUIK

“Effectieve gespecialiseerde begeleiding voor  overlevenden van seksueel misbruik is cruciaal voor het genezingsproces van een individu.

Als iemand met persoonlijke ervaring in het overwinnen van de blijvende effecten van seksueel misbruik, ben ik een gediplomeerde counselor die zich toelegt op het helpen van overlevenden van seksueel misbruik om de emotionele, mentale en fysieke gevolgen van hun ervaringen te begrijpen.

Met een diepgaand begrip van het genezingsproces bied ik op maat gemaakte ondersteuning, waarbij ik u voorzie van de nodige tools, kennis en vaardigheden om bewust door de nasleep van seksueel misbruik te navigeren. Via therapie zult u worden aangemoedigd om deze ervaringen op een gezonde manier te verwerken en los te breken van de blijvende negatieve impact die ze hebben gehad op uw leven.

In mijn praktijk bij Michemine Counseling & Consultancy bied ik begeleiding voor de blijvende effecten van seksueel misbruik, zowel individueel als in groepssessies, voor cliënten in Nederland en de Caribische eilanden. Sessies worden aangeboden in het Engels, Nederlands, Spaans en Papiamento.”

korea, gyeonggi do, paju-2832276.jpg

   Ontdek je volledige potentieel…

Hier om jou te ondersteunen in jouw proces.

Wil je jezelf verbeteren en een gezondere levensstijl omarmen? Laten we samen beginnen! Neem nu contact op!